I nettspill er kunnskap makt

Dreamhack i SverigeI konkurransespill på nettet er konkurransen nå hardere enn noen gang. E-sport er større enn noen gang, og pengepremiene og tilstelningene står i stil og vel så det.

Man sier at kunnskap er makt, og det gjelder i aller høyeste grad når det gjelder spill også. E-sport handler utelukkende om ferdigheter og absolutt ikke om flaks. Akkurat som i andre idretter, er det de som har lagt ned flest timer og som kan mest om spillet, som kommer seirende ut av de fleste oppgjør. Før man vet ordet av det, er man en superstjerne på store arrangementer som Dreamhack og The Gathering.

Tålmodighet og øvelse

Spill som Hearthstone, League of Legends, Dota 2 og Counter Strike: Global Offensive er komplekse saker, med masse regler og metafunksjoner som krever en mengde øvelse for å kjenne og mestre. Når spill ikke lenger handler om flaks, er nøkkelen til suksess heller å ha evnen til å gjenkjenne mønstre, spå forløpet og gjøre justeringer på taktikken sin basert på tilfeldigheter og endringer i spillets gang. Slike ting kommer ikke av seg selv – de kommer etter timesvis med spilling og øving. Man må være tålmodig og ha et ønske om å bli god.

Studer deg selv og andre

I tillegg til å legge ned uttallige timer i et spill man vil bli god i, bruker de aller beste spillerne ekstra tid på lære mer om spillet gjennom ting som diskusjonsfora, YouTube-videoer og manualer. Ømfintligheten trenger heller ikke å stoppe der. Det finnes spillere i verdenstoppen som ser på opptak av sine egne kamper og økter for å finne og rette på feilsteg og uheldige vaner i spillingen. Å studere spillingen sin på avstand er en flott måte å analysere seg selv på uten å bli påvirket av følelser, nervøsitet og andre ting som kan sette preg når man befinner seg i kampens hete. Det finnes mange hendige programvarer som lar deg ta opp det som skjer på dataskjermen din. Bli den mest kunnskapsrike spilleren ved å studere deg selv og andre i aksjon.