Poker med både fysiske spillkort og elektroniske spillkort

Som med mange kortspill er poker et spill der du kommer langt med å være en god taktiker, og det gjelder ikke alltid bare å sitte med en god hånd.

 

Det er mange faktorer inne i bildet som gjelder for å bli en god pokerspiller, blant annet det å ha det berømte pokerfjeset. Noen er også flinke til å lese andres reaksjoner, som kanskje betyr at motparten har en god hånd, og bløffing er også en viktig del av spillet. Ingenting av dette gjelder derimot når det spilles poker på casino på nett, for da kan man nemlig ikke lese motpartens reaksjoner.

 

Noen foretrekker likevel den metoden siden den er raskere og mye mer tilgjengelig, og i Norge er det langt mellom pokerturneringene. Det er nemlig ulovlig for privatpersoner å spille om penger, Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har monopol på det markedet. Én av grunnene som oppgis, er at det skal forebygge mot spillavhengighet som kan forårsake store personlige problemer.

 

Det har i det siste likevel vært arrangert lovlige pokerturneringer i Norge, og av en eller annen grunn er poker et veldig mannsdominert spill. Men en gang iblant dukker det opp eksempler som viser at kvinner også kan hevde seg sterkt.

 

På andreplass i poker-NM

 

I 2015 ble nemlig Silje Nilsen i stand til å kapre andreplassen i poker-NM, noe som ikke kan beskrives som noe annet enn en sensasjon. Poker er nemlig av en eller annen uklar grunn svært mannsdominert, og derfor var det et svært friskt pust å se en kvinne komme såpass høyt opp.

 

Silje er fra Trøndelag, nærmere bestemt Namsos, og hun sier selv at det er et veletablert pokermiljø i Trondheim og omegn. Da hun spilte i finalen, ledet hun faktisk over vedkommende som til slutt ble seierherren, men det endte etter hvert opp i motstanderens favør. Hun fikk med seg godt over 700 000 skattefrie kroner etter den finfine andreplassen, mens vinneren kunne innkassere nesten 1,5 millioner. Dette resultatet viser at poker handler mye om taktisk spill, og det er ingenting som tilsier at ikke kvinner kan gjøre seg bemerket på det området.