Å spise eller ikke spise?

Lønner det seg å være uthvilt, mett og klar når man skal spille poker?

Det forskes stadig på nye måter man kan bli bedre på å spille poker. Det vil si nye strategier, nye teknikker, nye måter å fysisk forberede seg. Nå er det forsket på hva mat eller sult gjør med din evne til å ta avgjørelser.

Hot States

Forskere fra Utrecht universitetet i Nederland har funnet ut at såkalte Hot States kan forbedre din evne til å ta avgjørelser som er bra på lang sikt. Hot States er et utrykk som beskriver et høyt følelsesnivå på grunn av manglende dekning av basiske behov som for eksempel sult.

Psykologer verden over har lenge sett på Hot States som noe som fører til uvøren og uansvarlig atferd, gjerne veldig impulsiv atferd. Ifølge psykologer er mennesket laget for å søke umiddelbar tilfredstillelse når de er sultne, tørste eller opphisset.

Denne nye forskningen viser dog at det motsatte kan være tilfelle. At man faktisk tar bedre og mer veloverveide avgjørelser når man er sulten.

Hva betyr det for pokerspilleren?

Betyr det at man som pokerspiller bør gå i en konstant tilstand av sult, tørste eller være evig opphisset? Nja, i noen tilfeller kan det nok være greit å være sulten, men når det gjelder poker er det en del andre ting også som er viktige. Sult og mangel på næring kan også virke distraherende og dermed føre til at du tar feil avgjørelser.

Det kan dermed lønne seg å eksperimentere litt med hvordan sult eller andre Hot States påvirker deg når du spiller, men gjør det på hjemmebane. Ikke prøv dette ut på turneringer hvor store gevinster står på spill. Det kan føre til at du får store tap basert på at du er alt for sulten.